Speciaal bier top 10, uitgekozen voor papa

Welke man houdt er niet van een lekker biertje! Voor de papa’s gaat er niets boven een lekkere pot bier, speciaal bier om specifiek te zijn. Lekker bier, wat is nu lekker bier? In Nederland en België is er een enorm aanbod aan speciaal biertjes. In dit artikel zullen tien overheerlijke biertjes worden genoemd die, apart of samengesteld in een pakket, cadeau kunnen worden gegeven!

Vaderdag speciaal bier top 1-5

1. Achel 8 Blond
De door Cadeau Blog uitgekozen nummer 1 is Achel 8 Blond. Dit blond biertje komt uit het plaatsje Hamont-Achel net over de Belgische grens en is een ware Koning onder de bieren. Achel 8 is een redelijk exclusief blond biertje, voor de fijnproevers. Een echte aanrader!

2. Affligem Tripel
De nummer twee van deze lijst, wederom een tripel, is redelijk stevig van smaak. Met een alcoholpercentage van 9,4 procent drinkt hij toch redelijk gemakkelijk weg.  In West-Vlaanderen staat dit biertje erg hoog aangeschreven!

3. Westmalle Tripel
Ook de derde plek wordt toegekend aan een Belgische rakker, een geheel  Belgische top 3! Westmalle Tripel is een heerlijke simpele, wederom goudkleurige, Tripel. Een heerlijke bier met een alcoholpercentage van 9,5%. Ongetwijfeld gewaardeerd door papa!

4. Mort Subite Oude Gueuze
De naam zegt al genoeg: Mort Subite, te mooi om te laten staan! Met een percentage van 6,5 is deze Oude Gueuze de zwaarste in z’n soort. Een wat onbekender biertje, maar absoluut het proberen waard voor papa!

5. Hertog Jan Grand Prestige
Op de vijfde plek wederom een zwaarder biertje. Dubbele cijfers betreffende het alcoholpercentage; 10 procent! En dit komt de smaak van deze gerstewijn ten goede. Hertog Jan Grand Prestige is wellicht een wat bekender biertje voor je papa, dus ook deze wordt aangeraden!

Vaderdag speciaal bier top 6-10

6. Brand Imperator
Brand Imperator is het oudste speciaal bier van Nederland. Deze Limburgse jongen, uit 1949, heeft een alcoholpercentage van 6,5.

7. La Trappe Quadrupel
La Trappe Quadrupel is voor de echte liefhebbende vader, een tikkeltje gewaagd! Deze Drupel heeft een alcoholpercentage van 10 procent. Maar als je vader aan de smaak gewend is, is het een zeer gewaardeerd biertje!

8. Hoegaarden
Hoegaarden is een heerlijk, wat lichter witbiertje. Deze heeft een authentieke, kruidige smaak en is ideaal voor op een mooie zomermiddag of een zomeravond in de tuin. Deze drinkt wat makkelijker weg met een alcoholpercentage van 4,9. Laten we hopen dat het mooi weer gaat worden deze Vaderdag, want dan is dit biertje echt een topper!

9. Duvel
Dit duivels biertje heeft zijn naam niet voor niks gekregen. Het lijkt een licht te verdragen soort, maar schijn bedriegt! D’n Duvel heeft een alcoholpercentage van 8,5!

10. Chimay Blauw
Chimay is hét trappistenbier uit de lijst! Een overheerlijk donker biertje. Het alcoholpercentage bedraagt negen procent. Ooit werd het specifiek ingevoerd als kerstbier, maar tegenwoordig een passend biertje voor elke gelegenheid, dus ook voor Vaderdag!

Wat is jouw top 10 speciaal biertjes?